OPINIÓ | L”alcaldessa-senadora’

Just el dia que la policia judicial va entrar als locals municipals de la Guàrdia Urbana per investigar presumptes fets delictius en el procés de selecció del superintendent del cos, ens vam assabentar que l’alcaldessa seria nomenada senadora. Hom podia pensar que deixava de ser alcaldessa, donat que resulta inversemblant que pogués assumir ambdues responsabilitats. De fet ocuparà el lloc vacant deixat per la nova alcaldessa de Balaguer, que fins ara era senadora. Doncs res més lluny de la realitat: si en el cas de Balaguer la seva alcaldessa, amb bon criteri, considera incompatible assumir dos càrrecs i es centra en la seva ciutat, en el cas de l’Hospitalet es veu que la cosa no va així.

I que no ens enredin, Núria Marín ha estat nomenada senadora per maquillar el fet que la direcció del seu partit no va apostar per ella com a presidenta de la Diputació. Perquè és una dirigent ja descartada, després d’haver obtingut els pitjors resultats del seu partit a Catalunya en les eleccions municipals, amb pèrdua de la majoria absoluta inclosa; pel descrèdit que ha representat el cas de corrupció del Consell Esportiu, amb dos regidors dimitits; i, finament, per ser incapaç de liderar el seu partit a l’Hospitalet, amb una crisi interna que suposa que porti més d’un any, després de la dimissió dels seu primer secretari per presumpta corrupció, sense una direcció local elegida democràticament, més enllà de la gestora imposada per la direcció nacional.

Núria Marín està amortitzada políticament. Això no impedeix, però, que continuï sent alcaldessa. Una alcaldessa absent, i ara també senadora. Sembla que a l’Hospitalet tot s’hi val. Malgrat el desgovern i la paralització que patim, amb una Guàrdia Urbana sense direcció, i ara amb sospites de corrupció que se sumen a les del cas del Consell Esportiu, amb un servei de neteja sota mínims i sense renovar després d’exhaurir ja dues pròrrogues, i amb una situació de col·lapse social que ens encén totes les alarmes.

Ens cal un lideratge sòlid, amb altres maneres de fer. Un lideratge que sobretot es dediqui en cos i ànima, i exclusivament, a la nostra ciutat. La segona més gran de Catalunya.

Ara més que mai cal exigir la dimissió de l’alcaldessa. No tolerarem aquesta nova provocació. La ciutat mereix un respecte.

jaumegraells

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *