Les bases d’Esquerra Republicana escullen amb una àmplia majoria Jaume Graells com a candidat a l’alcaldia de l’Hospitalet pel 2023

La militància republicana de l’Hospitalet ha validat per àmplia majoria Jaume Graells com a alcaldable a les eleccions municipals de 2023. La formació republicana es proposa bastir una candidatura àmplia, plural i de ciutat, amb l’objectiu de produir el canvi de govern que necessita l’Hospitalet

Esquerra Republicana de l’Hospitalet ha celebrat aquest dijous un congrés per escollir el cap de llista republicà a les properes eleccions municipals que se celebraran el 2023. La candidatura de Jaume Graells, que va ser proposada per l’executiva local i ha recollit en el procés de primàries més del doble dels avals de la militància necessaris, ha estat l’única presentada i ha sigut validada per una àmplia majoria, amb més del 91% dels vots.

El ja alcaldable republicà va voler expressar el seu agraïment a l’executiva i la militància pel suport majoritari rebut, defensant l’objectiu d’assolir l’alcaldia de la ciutat i i situant Esquerra Republicana com l’instrument per fer-ho possible “a partir d’un plantejament obert, integrador, que convidi amb generositat i mà estesa a tots els ciutadans que ho desitgin, a sumar i ser partícips del canvi necessari”. En aquest sentit, Graells també ha volgut posar en valor la tasca realitzada fins ara pel grup municipal republicà i, en especial, el seu portaveu, Antoni Garcia, “per tota la feina feta i per haver estat sempre al meu costat en els moments més complicats”.

Jaume Graells, molt proper a Ernest Maragall, ha estat regidor socialista i format part del govern de Núria Marín fins que va esclatar l’escàndol de les irregularitats al Consell Esportiu de l’Hospitalet, que ell va denunciar. Després de dos anys d’allunyament progressiu del PSC, pel silenci i la seva inacció davant la corrupció, el posicionament validant la repressió o l’espionatge polític contra l’independentisme, la manca de lideratge i pel model de ciutat esgotat del govern actual, Graells va decidir trencar definitivament. Durant aquest temps, però, també s’ha anat produint una aproximació i coincidència amb els posicionaments republicans, en la defensa del dret a decidir i les transformacions de país i, en l’àmbit local, la necessitat d’assolir un canvi a l’Ajuntament, una alternativa progressista a les més de quatre dècades de governs socialistes que han portat la ciutat a l’estancament.

La presidenta local, Sílvia Casola, ha explicat que Esquerra Republicana, amb la incorporació de Graells, aposta de manera clara per construir aquesta alternativa “des de la generositat i la suma, ampliant el projecte republicà per donar resposta als reptes actuals i de futur de l’Hospitalet, proposant un nou model urbà, sostenible, més just, feminista, transparent i transformador per la ciutat”. Casola ha manifestat també que “fem aquest gest pensant en la ciutat, perquè volem governar per transformar l’Hospitalet i situar la ciutadania al centre”.

L’assemblea també ha escollit la seva comissió electoral local, que serà l’encarregada a partir d’ara de de treballar per bastir la llista electoral que acompanyarà l’alcaldable republicà Jaume Graells. Esquerra Republicana dona així el tret de sortida a la cursa electoral i a un procés de diàleg amb la ciutadania a través de diferents actes, conferències i trobades amb veïns i veïnes i entitats, recollint propostes i construint un nou model de ciutat que acabi amb l’estancament que viu avui l’Ajuntament i permeti impulsar les transformacions que necessita l’Hospitalet.

jaumegraells

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *